Kodėl svarbu kasdien valgyti grūdus?

Grūdų supirkimasIš grūdų gaminama daug maisto produktų, tokių, kaip įvairūs miltai, duona, makaronai ir panašiai. Tačiau grūdai yra skirstomi į ekologiškus ir rafinuotus, o į tai reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis produktus. Rafinuoti grūdai nuo ekologiškų skiriasi tuo, jog jie yra perdirbami taip, kad jų galiojimo laikas būtų ilgesnis ir išorėje tekstūra būtų vienodesnė. Deja, bet siekiant gražesnės išvaizdos ir ilgesnio produkto vartojimo laikotarpio galimybės, grūdai praranda svarbias medžiagas, turinčias savyje, kurių reikia mūsų organizmams. Ši žinia, po truputį supažindinama su visuomene, skatina ekologiškų produktų gamybą, todėl populiarėja ir ekologiškas grūdų supirkimas. Dėl šios priežasties, ir sveikų produktų gaminama daugiau nei anksčiau.
Svarbu žinoti, kokį kiekį grūdų žmogaus organizmas turi gauti kiekvieną dieną. Normos dažniausiai bendrine prasme nustatomos pagal amžių bei lytį, tačiau specialistai sutaria, jog kiekvienam žmogui yra būtina per dieną suvalgyti bent tris riekes duonos. O sveikiausias pasirinkimas yra rytinė grūdų košė, kuri sudaryta iš keturių pagrindinių grūdų – kviečių, kukurūzų, ryžių ir miežių. Rafinuotų grūdų pasirinkimas kai kuriais atvejais, o ypač vaikams, gali lemti maisto nepakankamumo požymius, todėl yra labai naudinga domėtis, kokius grūdus planuojate tiekti ant stalo. Žmonės, suvalgantys pakankamai ekologiškų grūdų, turi mažesnę širdies ligų, vėžio ir diabeto riziką. Vartojant per mažai sveikųjų grūdų, atsiranda lėtinių ligų požymiai.
Įsidėmėkite, jog duona iš kvietinių miltų nėra pilnagrūdė, o jau paruoštas valgymui maistas, įsigyta parduotuvėje, ne visada turės tą pačią maistinę vertę, kaip tas, kurį pasigaminsite patys iš ką tik paruoštų grūdų. Dauguma žmonių pritrūksta idėjų, kokiais metodais galima patiekti grūdus. Tačiau net elementarius saldumynus galima pakeisti sveikesne grūdų alternatyva, kurios gamybai neprireiks nei penkių minučių. Vienas iš tokių receptų – kelių bananų ir pusės puodelio avižų sumalimas į vientisą masę. Ir nereikia jokių pridėtinių saldiklių! Tiesa, jeigu nemėgstate vieno banano skonio, įberkite šaukštelį natūralios kakavos. Ir skonis, ir spalva bus patrauklesni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *